Правилното хранене също може да е начин за справяне с еректилната

...
Правилното хранене също може да е начин за справяне с еректилната
Коментари Харесай

Какво е най-добре да ядете, когато не можете да вдигнете самолета?

Правилното хранене също може да е метод за справяне с еректилната дисфункция при мъжете.
Прочетете още
Храненето е значимо, тъй като еректилната дисфункция има връзка със положението на сърдечно-съдовата система. При мъжете над 55-годишна възраст, които страдат от еректилна дисфункция, има и нараснал риск от инсулт или сърдечен удар.

Научно проучване, което преглежда по какъв начин разнообразни артикули и хранителни субстанции оказват помощ при еректилна дисфункция, дава най-важните хранителни артикули, които могат да се обезпечат при този проблем.

Плодовете и зеленчуците са значима част в менюто при еректилна дисфункция, най-много тези, които съдържат  антоцианини флаванони  и  флавони . Това са горски плодове – боровинки, къпини, ягоди, както и череши, грозде, ябълки, круши и цитрусови плодове. Поне три хранения с плодове, богати на такива хранителни субстанции, в седмицата понижават с 10% риска от еректилна дисфункция. Тези хранителни субстанции могат да се набират и от артикули с какао, въпреки и не в толкоз високи количества. 

Зеленчуците са значими за съдовото здраве, тъй като съдържат високи количества  нитрати  – тип флавоноиди, които повишават концентрацията на азотен оксид в кръвта. Това оказва помощ за качеството на ерекцията. Зеленчуци като спанак и рукола съдържат високи количества нитрати.

От изгода против еректилна дисфункция са и потребните мазнини, например зехтин, който има удобен резултат за съдовото здраве, само че в нерафинираната си форма. Екстра върджин зехтинът е най-здравословният тип зехтин, само че неговите потребни качества се губят, в случай че мазнината се нагрее и по тази причина е добре да бъде употребявам недопечен, в салата или задушени храни.

Рибите и ядките са потребни за здравето заради  омега-3 мастни киселини  в тях. Научни проучвания свързват приема на омега-3 мастни киселини с понижаване на риска от физиологични увреждания, което включва пострадвания в региона на пениса.

Ликопенът е съединяване, което понишава кръвната глюкоза и понижава оксидативния стрес, освобождавайки азотен оксид. Това го прави ефикасен в подобряването на половата функционалност при мъжете. Богати на  ликопен  са доматита, както и на  витамин Ц  и  полифеноли , които имат антивъзпалителни свойства, а последните оказват помощ за нормализирането на вазоконстрикцията. Динята пък съдържа аминокиселината  цитрулин , който се свързва с ерективната интензивност.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР